O ulici Vinice

V utorok 11. októbra 2011 sa o 19.00 hod. v Integrovanom klube stretli obyvatelia ulice Vinice so zástupcami mesta Pezinok na čele s pánom primátorom Mgr. Oliverom Solgom, riaditeľom pezinskej prevádzky spoločnosti Marius Pedersen, a.s., zabezpečujúcej odvoz a likvidáciu odpadu v Pezinku, pánom Ing. Ľubomírom Košťálom a grinavskými poslancami PhDr. Milanom Grellom a Drahomírom Šmahovským.  Hlavnou témou tohto stretnutia bol spôsob vývozu odpadu a stav ulice ako takej. Stretnutie inicioval Ing. Zdenko Zvada. Už niekoľko rokov vyvíja úsilie na nápravu súčasného stavu, keď obyvatelia ulice Vinice sú nútení sústreďovať v čase vývozu odpadu svoje smetné nádoby až na Podkarpatskú ulicu (niektorí až niekoľko 100 metrov) z dôvodu, že pre mechanizmy likvidátora odpadu je ulica Vinice nezjazdná.

 

Po prednesení požiadaviek, vypočutí argumentov a konštruktívnej diskusii dospeli prítomní k takému riešeniu, že obyvatelia dotknutých domácností budú svoj domový odpad vkladať do smetných nádob v plastových vreciach a tie sa budú v čase vývozu odpadu zberať malým mechanizmom priamo z pred ich domov.

 

Podstatne zložitejšia bola diskusia o stave komunikácie ulice Vinice. Všetky návrhy a prípadné riešenia sa stretli so zásadným problémom - nedostatkom finančných zdrojov. Ako sa niekoľkokrát vyjadril pán primátor Solga rekonštrukciou Záhradnej ulice v Pezinku sa prakticky skončili akékoľvek ďalšie investičné zámery. Preto problém ulice Vinice zostáva otvorený. Na základe dohody však budú oslovení vlastníci pozemkov, súvisiacich s cestou, s uvažovaným zámerom na jej rozšírenie a celkovú úpravu. (ek)