Turistický oddiel
Malí turisti pomáhajú

Krmivo pre vtáky, ktoré deti vyrobili 14. februára 2013, boli vo štvrtok 21. februára 2013 vyvešať na stromy v grinavskom chotári. Neformálna environmentálna výchova v praxi. (ek)

 

 
Túra na hrad Dobrá voda

Na hrad Dobrá voda sa vydali turisti z Turistického oddielu Grinava v nedeľu 16. februára 2013. Po zdolaní asi 10 kilometrov v ťažkom zasneženom teréne sa im naskytli krásne pohľady na zrúcaninu hradu Dobrá voda. Na spiatočnej ceste sa zastavili na miestnom cintoríne a zapálili sviečku na hrobe Jána Hollého, slovenského katolíckeho farára, spisovateľa a prekladateľa. (ek) Fotogaléria (mf)

 

 
Výroba krmiva pre vtáky

Vo štvrtok 14. februára 2013 vo výtvarnom klube pri ZŠ Orešie malí členovia Turistického oddielu Grinava vyrábali z tuku a rôznych zŕn krmivo pre vtáky. Mastní, ale veselí, tešili sa zo spoločnej práce v prospech zimou skúšaných sýkoriek a iných operencov. Časť svojich výrobkov rozvešali na stromy v areáli školy a ďalšie poputujú na stromy a kríky v grinavskom chotári. (ek) Fotogaléria (if)

 

 
Túra Pottenburg

Prvú cezhraničnú túru na trase Grinava - Bratislava - Wolfstahl - Königswärte - Pottenburg, Berg v dĺžke 14 kilometrov absolvovali členovia Turistického oddielu Grinava v nedeľu 3. februára 2013. Cieľom túry bola zrúcanina hradu Pottenburg a vyhliadka Königswärte. (ek) foto: (if)

 

 
Túra na Biely kríž

Na 18 km dlhú túru v krásnom zimnom počasí sa grinavskí turisti vybrali v sobotu 26. januára 2013. Cestou z Rače cez Zbojníčku po červenej turistickej značke na Biely kríž a odtiaľ cez les na Neštich do Svätého Jura.  (ek) foto: (mf)

 

 
Sánkovačka

Netradičná oslava menín sa konala v sobotu 19. januára 2013 na zasneženom kopci neďaleko prvého grinavského jazera. Členovia a sympatizanti Turistického oddielu zablahoželali svojmu vedúcemu Máriovi Farkašovi k jeho sviatku. Deti sa vyšantili na sánkach, boboch, "riťopleskoch" ale aj na retro pomôcke na šmýkanie - igelitovom vreci a aj si zasúťažili v rýchlosti. Nechýbali ani priaznivci bežkovania. Varené vínko na prípitok a januárová opekačka. V duchu hesla TOG "Poďme von!". Vydarená akcia. (ek) Fotogaléria

 

 
Turisti na Banskom náučnom chodníku v Pezinku

Prechádzku po Banskom náučnom chodníku zorganizovali na sobotu 12. januára 2013 grinavskí turisti. Na 7 kilometrov dlhej trase so 14-timi zastávkami sa oboznámili s históriou baníctva v Pezinku. Po absolvovaní tejto túry dostali deti prvé pečiatky do svojich "kilometrovníkov" (ek) Fotogaléria

 

 
Novoročné stretnutie malých turistov

Prvé stretnutie malých členov Turistického oddielu Grinava sa uskutočnilo vo štvrtok 10. januára 2013 vo výtvarnom klube pri ZŠ Orešie. Hlavnou myšlienkou stretnutia, ktoré zorganizoval vedúci turistického oddielu Mário Farkaš, bol slávnostný zápis do novej kroniky klubu a odovzdanie zápisníkov na zaznamenávanie prejdených kilometrov. Deti tiež dostali plastové obaly a úlohu, že si do nich si majú zbaliť veci, potrebné na túry a pobyt v prírode. Všetky tieto veci boli zakúpené z grantu, ktorý Turistický oddiel získal od Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA. (ek) Fotogaléria (mf)

 

 

 

 
Túra Skalnatá

Turisti v sobotu 8. decembra 2012 pod vedením vedúceho Mária Farkaša absolvovali prvú zasneženú túru. Zo Zochovej chaty sa vybrali na 704 metrov vysoký malokarpatský vrch Skalnatá. (ek)

 

 

 
Na Devíne

Priaznivci grinavského turistického oddielu sa v sobotu 17. novembra 2012 vybrali na hrad Devín. (ek)

 

 
« ZačiatokPredošlý123NasledujúcaKoniec »

Strana 3 z 3