Červeno-biela sobota

Prenosný billboard mladých futbalistov, ktorý priniesol PhDr. Milan GrellRoztlieskavačky pod vedením Veroniky JurkovičovejPodporujeme mládežnícky futbal v Grinave

 

Sobotné popoludnie 27. augusta 2011 patrilo na futbalovom ihrisku v Grinave všetkým priaznivcom grinavského futbalu. Futbalový klub GFC 1923 tu otváral svoj Fanklub. Na úvod podujatia zazneli slová o všestrannej podpore mládežníckemu futbalu v Grinave. Rodičia ako aj vedenie klubu sú radi, že sa v Grinave opäť zakladajú mladé tímy. Prekvapenie pre prítomných pripravil pán poslanec PhDr. Milan Grell, ktorý dal vyrobiť prenosný billboard zo spoločnej fotografie z odovzdávania dresov, ktoré sa konalo 23.7.2011. Rovnaký billboard, ale väčších rozmerov bol umiestnený aj pri ceste z Grinavy do Bratislavy, po ľavej strane. Iniciatíva založiť Fanklub vzišla od rodičov žiackeho tímu GFC, ktorí od nedele 28. augusta 2011 vstupujú do súťaže Bratislavského futbalového zväzu.  Fanklub je otvorený pre každého sympatizanta futbalu v Grinave a jeho cieľom je podporovať činnosť futbalového klubu a samozrejme povzbudzovať hráčov. Samostatnou zložkou Fanklubu GFC 1923 je tím roztlieskavačiek, ktorý vedie Veronika Jurkovičová. Za neuveriteľne krátky čas - necelý mesiac - stihli dať dokopy 14 dievčat v pestrom vekovom zložení od 4 do 17 rokov, nacvičiť choreografiu, zabezpečiť jednotné  rovnošaty a vyrobiť hlavnú pomôcku roztlieskavačiek, tzv. pompony. Rodičia malých futbalistov, vedenie klubu ako aj ďalší priaznivci futbalu v Grinave vyvinuli nevšedné úsilie a pomoc.

 

Pred otvorením Fanklubu obnovili exteriér ihriska, natreli bránky a lavičky, vyrobili nové regále do skladu, vyrábali pomôcky pre roztlieskavačky a šili pre ne odevy.  Samostatnou kapitolou podpory a pomoci sú sponzori, ktorým patrí veľké poďakovanie.  Poverenie viesť Fanklub GFC 1923 v prvom roku dostal z rúk manažéra klubu Stanislava Slimáka Grinavan Peter Strezenický. Vlajku a štandardu klubu priviezli na podujatie pezinskí motorkári a odovzdali ich do rúk predsedovi fanklubu a manažérovi klubu. Pre deti boli pripravené rôzne súťaže, avšak kvôli nepriaznivému počasiu sa nerealizovali v celom rozsahu. Na podujatí bolo možné si zakúpiť prvé fanklubové veci, ktoré predávali grinavskí tínedžeri. Vydarená akcia.

 

 

Premiéra vystúpenia roztlieskavačiek - video

 

Fotogaléria k článku