Začal sa nový školský rok

Otvorenie nového školského rokaNa vynovenom nádvorí Základnej školy Orešie sa 5. septembra 2011 o 8.30 konalo slávnostné otvorenie nového školského roka. Na úvod riaditeľ školy Mgr. Ondrej Koreň privítal všetkých prítomných hostí, ktorými boli PhDr. Zita Joklová, predsedníčka rady školy, Eva Kulichová, členka rady školy a členka Komisie školstva a mládeže pri Mestskom zastupiteľstve v Pezinku a PhDr. Milan Grell, poslanec pre Grinavu. Zvláštnu pozornosť si samozrejme zaslúžili noví prváčikovia. Po dlhých rokoch sa v grinavskej základnej škole vďaka moderným krokom vedenia školy v uplynulom období podarilo otvoriť dva prvé ročníky. Najmenším školákom, ale aj všetkým ostatným, a samozrejme tiež vynovenému učiteľskému zboru, vedeniu školy a všetkým nepedagogickým zamestnancom želáme úspešný školský rok 2011/2012.

 

Fotogaléria k článku

 

Prinášame Vám aj slávnostný príhovor riaditeľa školy Mgr. Ondreja Koreňa:

Vážení prítomní,

Pri prvom vstupe do tejto budovy vám iste neunikne, že počas prázdnin sa tu udiali zmeny, ktoré našu školy opäť skrášlili a posunuli ju vpred. Za pomoci predstaviteľov mesta p. primátora Mgr. Olivera Solgu, viceprimátora Ing. Miloša Andela, poslancov p. PhDr. Milana Grella a p. Drahomíra Šmahovského, vedúceho správy referátu majetku mesta Pezinok p. Ing. Štefana Tančára, riaditeľa MPS p. Ing. Miroslava Lošonského a jeho zamestnancov, ako aj zamestnancov našej školy sa nám podaril husársky kúsok a urobili sme nasledovné práce: vykonali sa rekonštrukčné práce kúrenia školy, doplnili sme články radiátorov v triedach aby vám nebolo zima, nainštalovali sme v celej budove na radiátory regulačné ventily kúrenia na možnosti šetrenia teplom, vymenilo sa kompletne osvetlenie v triedach a na chodbách školy za nové a efektívnejšie, zrekonštruovali sme po havarijnom stave chlapčenské WC na prízemí za úplne nové, zrekonštruovali a zmenili sme bývalú triedu ŠKD na novú prvácku triedu, maliari MPS-ky nám vymaľovali triedy a chodbu na prízemí. Na hornom poschodí sme presťahovali kabinet fyziky a chémie a zbúraním steny medzi kabinetom a triedou sme dosiahli vznik ďalšej plnohodnotnej triedy. To všetko už s myšlienkou do budúcnosti. Tieto všetky práce finišovali ešte do posledného piatku pred začatím školského roka. V tejto chvíli mi preto dovoľte aby som zvlášť poďakoval našim učiteľom, p. Turiničovej, upratovačkám a školníkovi za obetu pri zabezpečení pripravenosti na školský rok tak, aby sme vás, milí žiaci mohli už privítať v krásnych a čistých priestoroch školy. Zdá sa vám že sme toho urobili veľa? Áno, ale čakajú nás v krátkom čase ďalšie veľké práce. A to už asi v septembri výmena okien za plastové a kompletná rekonštrukcia strechy školy. Okrem toho sme nezaháľali a pripravujeme do budúcnosti už ďalšie tri významné projekty, ktoré by mali túto školu dostať medzi najkomplexnejšie zariadené školy v rámci bratislavského kraja. Takže, tešme sa spoločne!

Pri tejto príležitosti mi dovoľte, aby som vás informoval o pomerne veľkých personálnych zmenách v našom pedagogickom zbore a predstavil nových učiteľov školy. Sú to:

Mgr. Zuzana Adámková M-Bio, Mgr. Zuzana Baginová anglická ŠKD, Mgr. Dáša Filcová NEJ-ANJ, Mgr. Gabriela Fornerová I.st.,po MD, Mgr. Timotej Kelecsényi TV, Mgr. Eva Komžíková ŠKD, Margita Krausová katechétka, NV-Dej., Mgr. Anna Poliačiková SJL-HUV, Mgr. Miroslava Ridzoňová ŠKD, Mgr. Zuzana Tatárová ANJ.

Verím, že naplnia naše spoločné očakávania a to, že budú prísni, ale láskaví a že splnia tú najdôležitejšiu úlohu učiteľa, že vás naučia všetko to, čo je pre život žiaka a jeho budúcnosť potrebné.

Zvláštnu pozornosť, prosím, venujte našim najmenším, ktorí prichádzajú do školy po prvýkrát,  našim prváčikom. Milí prváčikovia, želám vám, aby ste sa u nás cítili len a len dobre, aby ste dokázali všetkým, že táto škola je tou najlepšou školou ktorú ste si vybrali a že dokážete sebe, mestu a okoliu, že naša škola má výborné podmienky pre vaše vzdelávanie. Želám vám veľa, veľa úspechov a radosti v našej škole. Vitajte medzi nami!

Tak ako aj po iné roky, čaká neľahká úloha našich deviatakov. Želám im, aby vykročili tou správnou nohou hneď od začiatku šk. roka, aby zvládli testovanie a prijímačky na stredné školy čo najlepšie a vzorne reprezentovali našu školu.

V tomto školskom roku prvýkrát po deviatich rokoch otvárame nielen dve prvé triedy, ale hneď aj tri oddelenia školského klubu. Po prvýkrát začíname učiť prváčikov anglicky a nemecky ako desiata škola na Slovensku v experimentálnom vyučovaní schváleným ministerstvom školstva a štátnym pedagogickým ústavom. Sme jedinou takouto školou v Pezinku a v širokom okolí a preto vážme si túto mimoriadnu šancu a tešme sa spoločne.

Preto, keď som na začiatku minulého školského roka spomenul tehlu tejto stavby, ktorá by mala túto generáciu doviesť na vyššiu úroveň, pre tento školský rok pridávam obrazne ďalšiu, ktorá by mala túto stavbu opäť dostať vyššie. K tomuto spoločnému cieľu vám všetkým želám veľa zdravia, šťastia, učiteľom veľa pevných nervov a rodičom najmä pochopenie, že škola chce pre každého žiaka len to najlepšie. Nech žije úspešné Orešie!

Želám vám krásny, úspechmi popretkávaný a splnením túžob a očakávaní naplnený nový školský rok 2011/2012.