Dobrá správa

Nedávno sme vás informovali o knihách, vyhodených v grinavských viniciach, na ktoré nás upozornili občania. Keďže išlo o nelegálnu skládku a navyše knihy boli podpísané, obrátili sme sa na Mestskú políciu v Pezinku so žiadosťou o spoluprácu pri riešení tohto problému. V pondelok 19. marca 2012 nám starší inšpektor pán Jozef Čekeľ  z referátu priestupkov Mestskej polície v Pezinku zaslal tento mail:

 

"Touto cestou by som Vás chcel informovať o ukončení šetrenia vo veci nelegálnej skládky. Mestská polícia Pezinok, referát priestupkov, vo veci založenia nelegálnej skládky vo viniciach /vyhodené knihy/ v miestnej časti Grinava započala šetrenie, pričom sa skontaktovala s rodinným príslušníkom majiteľa uvedených kníh. Aj napriek tomu, že skutočný majiteľ uvedených kníh už nežije, rodine nie je ľahostajný prístup k životnému prostrediu uviedol, že uvedené priestranstvo vyčistí a upraví ho do pôvodného stavu. Referát priestupkov v uvedenej veci následne vykonal 14.03.2012 kontrolu, čoho sú dôkazom aj fotografie uvedené v prílohe. Uvedená skládka sa na mieste nenachádzala a verejné priestranstvo bolo vyčistené. V uvedenej veci nebolo potrebné ďalej konať."

 

Na základe uvedených skutočností si dovoľujeme vysloviť poďakovanie príslušníkom Mestskej polície v Pezinku za aktívnu spoluprácu a vyriešenie problémovej skládky. Tiež by sme sa touto cestou chceli poďakovať aj občanovi, ktorý aj napriek tomu, že skládku nevytvoril sa postaral o jej odpratanie. Je to čin možno malý rozsahom, ale veľký svojim významom a zároveň je symbolickou pozvánkou pre všetkých, ktorým nie je ľahostajné životné prostredie, na účasť v akcii Jarné upratovanie 2012, ktoré sa v Grinave uskutoční v dňoch 20. - 22. apríla 2012. (ek)