GFC 1923

Novovzniknutý futbalový klub GFC 1923 nadväzuje na tradície pôvodného futbalového klubu Grinavský futbalový club. Sídli na Myslenickej ulici číslo 3. V spolupráci so Základnou školou Orešie bola otvorená futbalová prípravka pre deti od 4 do 6 rokov ako aj žiacke družstvo pre deti od 7 do 12 rokov. Predseda klubu Daniel Tahotný, podpredseda Ľuboš Sandtner, manažér Stanislav Slimák. Funkciu čestného predsedu a poradcu zastáva pán Milan Košík.

 

 

 



Ukončenie jesennej časti ligy prípravky GFC

V nedeľu 3.11.2013 odohrali chlapci GFC 1923 Grinava posledný zápas jesennej časti futbalovej ligy Bratislavského futbalového zväzu proti prípravke PŠC Pezinok, ktorých zdolali 5 : 2. Po rozpačitom úvode sezóny, kedy prišlo k výmene na poste trénera, sa mladým futbalistom začalo dariť, čoho výsledkom je celkové historické umiestnenie na 6. mieste tabuľky, čo znamená postup o 4 priečky v porovnaní s minulou sezónou. Blahoželáme a ďakujeme za výborné výsledky a veľkú snahu trénerovi Drahošovi Laudovi, jeho zverencom za bojovnosť, ako aj všetkým rodičom za pomoc a podporu. Tréner Drahoš Lauda pri tejto príležitosti uviedol: Ďakujeme. Veľmi si vážime Vašu podporu. Chalani ukázali, že vedia hrať futbal aj proti takým klubom ako je Pezinok. Chcem poďakovať aj predsedovi klubu pánovi Tahotnému, že nám pomáha vytvárať dobré podmienky na trénovanie. Chcem tiež poďakovať bývalému trénerovi Dušanovi Živnerovi, ktorý nám prvé dva roky veľmi pomohol a bez neho by chalani dnes nedosahovali také výsledky. Len jedno ma mrzí, že chlapcov nie je viac. A keby v našich radoch zostali všetci, ktorým sme venovali čas pri tréningoch, tak teraz by sme mohli mať aj na prvé tri priečky v tabuľke. (ek)
 
Prípravkári GFC v jarnej časti ligy

V jarnej časti futbalovej ligy prípraviek bojujú aj chlapci z GFC 1923. Pod vedením trénerov Dušana Živnera a Drahoša Laudu. (ek)

 

 
Snehová brigáda

Nepríjemné dôsledky snehovej nádielky z druhého februárového týždňa 2013 pomohli zmierniť traja mušketieri - Lukáš Lauda, Tomáš Pukančík a Simon Živner, žiaci ZŠ Orešie a zároveň futbalisti prípravky GFC 1923, ktorí vo svojom voľnom čase dobrovoľne odpratali sneh z prístupovej cesty na cintorín a z parkoviska pri cintoríne v Grinave. Veľmi pekné! Chlapcom vyslovujeme pochvalu a poďakovanie! (ek)

 
Vianočný futbalový turnaj

Sprievodným podujatím Grinavských vianočných trhov bol aj druhý ročník vianočného futbalového turnaja prípraviek o pohár riaditeľa ZŠ Orešie. Turnaj zorganizovali tréneri Dušan Živner a Drahoš Lauda v spolupráci so ZŠ Orešie a s Fanklubom GFC, ktorého predsedníčkou je Eva Babčanová. Zápasy rozhodoval Marek Fajnor. Na turnaji okrem domácich bojovali mladí futbalisti z PŠC Pezinok a Slovan Viničné. Podujatie svojimi vystúpenia spestrovali roztlieskavačky GFC 1923 pod vedením Veroniky Jurkovičovej a Vladimíry Rybaničovej. (ek) Fotogaléria (dž), (jš)

 

 

 

 
Nové dresy prípravky GFC 1923

Internetový obchod TALKIVE, s.r.o. je novým sponzorom dresov pre hráčov futbalovej prípravky GFC 1923. Majiteľ obchodu Ing. Boris Bartko venoval 15 dresov pre hráčov a 2 brankárske dresy. Slávnostné odovzdávanie sa uskutočnilo v piatok 14. decembra 2012 v telocvični ZŠ Orešie, kde v zimných mesiacoch prípravkári trénujú. Prvýkrát použijú svoje nové dresy na Vianočnom turnaji o pohár riaditeľa ZŠ Orešie, ktorý sa uskutoční v sobotu 22. decembra 2012 rovnako v telocvični ZŠ Orešie. Pozvanie na turnaji prijali hráči PŠC Pezinok a Slovan Viničné. (ek)

 
Futbalový turnaj Brezová pod Bradlom

V sobotu 30. júna 2012 sa za horúceho letného počasia zúčastnili hráči prípravky GFC 1923 nultého ročníka futbalového turnaja o pohár riaditeľa Strednej odbornej škola M. R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom. Chlapci posilnení o dvoch hráčov zo Svätého Jura odohrali štyri zápasy. Počas prestávky sa osviežili v bazéne na tamojšom kúpalisku, ktoré bolo v ten deň vyhradené iba pre účastníkov tohto turnaja. Obsadili síce posledné šieste miesto, ale podali výborný výkon, ukázali bojovnosť a nasadenie v zápasoch s neporovnateľne vyspelejšími súpermi. Okrem nových skúseností a zážitkov si priniesli z Brezovej aj pamätný pohár a tričká. (if) Fotogaléria (mf)

 
Prípravka day

V sobotu 16. júna 2012 sa z iniciatívy trénerov prípravky Dušana Živnera, Drahoša Laudu a Ralfa Lehmanna v spolupráci s ostatnými rodičmi uskutočnil na grinavskom futbalovom ihrisku "Prípravka day". Bolo to neformálne športovo-zábavné stretnutie hráčov grinavskej prípravky a ich rodičov. Chalani šantili na trampolíne, skákali si vo vreciach, preťahovali sa lanom s trénermi - a mali obrovskú radosť z výhry. Svoju presnú mušku si mohli vyskúšať v streľbe na bránky s kruhovými otvormi, zápasili s rovnováhou na chodúľoch a obratnosť si preverili v súbojoch s gladiátorskými palicami a vyzdobiť sa mohli maľovaným logom svojho klubu. Oveľa sladšiu chuť ako sladkosti, ktoré chalani dostali, mal pre každého z nich pamätný pohár s ich vyrytým menom a uvedením práve ukončenej futbalovanej sezóny 2011/2012. O výborné občerstvenie pre všetkých sa svojím kuchárskym umením postarali Ralf Lehmann, ktorý uvaril famózne chilli con carne a Egon a Evka Babčanoví, ktorí pripravili fantastický guláš. Vrchom horúceho letného dňa, počas ktorého sa chalani osviežovali vodou bol zápas, ktorý odohrali ich rodičia. Takto si aspoň na jeden zápas vymenili svoje úlohy rodičia a deti - prípravkári mali možnosť vrátiť svojim rodičom ich "mudrovanie" z lavičky, ktoré oni počúvali  počas celej sezóny. O tom, že rodičia pristupovali k tomuto zápasu naozaj s veľkou zanietenosťou svedčí aj fakt, že počas zápasu trvajúceho dva krát pätnásť minút skončili v záhrade pri ihrisku dve lopty. Silnou oporou mužstiev boli dve maminy Blanka Srnánková a Evka Babčanová, ktoré našli odvahu a zapojili sa do inak čisto mužského zápasu. Podporu tomuto milému podujatiu prejavila aj reštaurácia Grünwald pod vedením Stanislava Slimáka poskytnutím svojich priestorov. Tímový duch vznášajúci sa nad celým podujatím sa bude aj naďalej utužovať počas už naplánovaných akcií prípravkárov a to účasťou chlapcov na turnaji v Brezovej pod Bradlom a víkendovým pobytom hráčov a ich rodičov v auguste na chate v Modre - Harmónii. (if) Fotogaléria (dž)

 

 
Prípravné zápasy prípravky GFC 1923

Výsledky zimného tréningového snaženia si overili tréneri a hráči prípravky GFC 1923 v sobotu 24. marca 2012 na domácom ihrisku, kde privítali tímy z Devínskej Novej Vsi a zo Svätého Jura. Podľa slov Mareka Fajnora, ktorý rozhodoval oba zápasy, aj napriek prehrám bolo vidieť, že sa naši mladí futbalisti evidentne zlepšili, zvládali rozohrávky, prihrávky a taktiku hry. Od začiatku tohto roka sú trénermi prípravky Dušan Živner, Drahoš Lauda a Ralf Lehmann. Výsledky stretnutí:  GFC 1923 - Devínska Nová Ves 2 : 5, GFC 1923 - Svätý Jur 2 : 7. Jarnú časť futbalovej súťaže Bratislavského futbalového zväzu začínajú naši prípravkári v nedeľu 1. apríla 2012 o 10.00 hod. zápasom v domácom prostredí s Baníkom Pezinok. (ek) Fotogaléria k článku

 

 

 
Maľovanie šatní GFC 1923

V týchto dňoch vo futbalovom klube GFC 1923 prebieha rekonštrukcia priestorov šatní na futbalovom ihrisku v Grinave. Vykonáva sa maľovanie miestností, olejové nátery soklov, vešiakov. Už v tomto štádiu sú viditeľné veľké zmeny, priestory ožili, žiaria čistotou. Pôvodné modré nátery nahradila svetlá béžová farba. Vedenie klubu touto cestou ďakuje primátorovi mesta Mgr. Oliverovi Solgovi a riaditeľovi Mestského podniku služieb Ing. Miroslavovi Lošonskému za rýchlu reakciu na požiadavku klubu na vymaľovanie. (ek) foto: Stanislav Slimák

 

 

 

 
Stretnutie v GFC 1923

Rodičia detí z tímov prípravky a predprípravky GFC 1923 sa v stredu 18. januára 2012 podvečer, po spoločnom tréningu oboch tímov, stretli v priestoroch Základnej školy Orešie s členmi vedenia klubu. Oboznámili sa s plánmi na najbližšie obdobie, s finančnou situáciou klubu, s víziou ďalšej činnosti klubu v detských tímoch a dohodli sa na personálnej zmene na poste trénera prípravky. Marcela Majtána, ktorý viedol tím prípravky od jeho vzniku, vystrieda Dušan Živner, jeho asistentom bude Drahoš Lauda. (ek)

 

 

 

 

 

 
Futbalový turnaj o pohár riaditeľa školy

V sobotu 17. decembra 2011 sa v telocvični ZŠ Orešie odohral Vianočný futbalový turnaj prípraviek o pohár riaditeľa školy. Pozvanie na tento halový turnaj prijali tímy Inter Bratislava a Bernolákovo, domácich pre veľký záujem rozdelil tréner Marcel Majtán do dvoch tímov. Hralo sa systémom každý s každým v zápasoch po dvakrát 15 minút. Po usilovných výkonoch sa z víťazstva napokon radovali futbalisti z Bernolákova, druhý skončil Inter Bratislava, na treťom mieste Grinava A a na štvrtom Grinava B. Rozhodoval zástupca riaditeľa školy Mgr. Vladimír Chríbik. Za najlepšieho hráča turnaja bol vyhlásený Grinavan Július Polakovič. (ek) Fotogaléria k článku

 
Dorastenci na turnaji v Novej Dedinke

Dorastenci GFC 1923 pod vedením trénera Petra Mlyneka sa vo štvrtok 17. novembra 2011 zúčastnili II. ročníka futbalového turnaja Premier cup 2011 o pohár starostky Novej Dedinky. Na turnaji bojovali tímy z Topoľnice, Sládkovičova, Grinavy a domáci z Novej Dedinky. Naši nastúpili v tomto zložení: brankár Patrik Svetlák,  ďalej Ján Cipro, Patrik Semančík, Andrej Mlynek, Jozef Papaj, Marcel Majtan, Martin-Jonatan Debrecký, Miloslav Uhelji, Ladislav Vaškovič,  Jozef Harnúšek, Peter Mlynek, Lukáš Haradzin, Adam Sandtner a Michal Mlynek. Po stretnutiach s Novou Dedinkou (1:1 - 0:1 PK), s Topoľnicou (2:2 - 3:1 PK) a so Sládkovičovom (3:0) obsadili naši dorastenci vynikajúce druhé miesto. Do Grinavy zároveň putovalo aj ocenenie pre najlepšieho hráča, ktoré získal Peter Mlynek. (ek)

 
« ZačiatokPredošlý123NasledujúcaKoniec »

Strana 1 z 3