GrinGa

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Noc s Andersenom a malou morskou vílou

1. apríla 2016 sa konalo medzinárodné podujatie Noc s Andersenom, keď deti prespávajú v knižniciach obklopení svojimi obľúbenými knihami. Základná škola Orešie nechýbala ani na tomto ročníku, ktorý sa niesol v duchu Malej morskej víly. Program pre deti pripravila Evka Pilátová s organizáciou pomohli Zuzana Kubíková, Blanka Srnánková, Ľuboš Bobák, Ivana Fajnorová aj šikovníci z radov detí a bolože to naozaj kopec zábavy, súťaží, minidisca, čítania i premietania rozprávok.

 

 

 
Herňa pre detičky v GrinGe

Pozývame maminky, aby sa prišli s detičkami zabaviť, zahrať a socializovať do herne v GrinGe. V pondelky a štvrtky od 10.00 hod. do 12.00 hod.. Okrem pekného motivujúceho prostredia budú prebiehať mini výtvarníčky, tanečníček alebo cvičenie na fit-loptách. Neváhajte. V herni radi privítame všetky mamimy, ocinov, starých rodičov. Príďte vyskúšať alebo aj uplatniť vlastnú kreativitu pri spoločnom trávení času s detičkami predškôlkárskeho veku.

 

 
Mikuláš pre najmenších

Aj v centre GrinGa mali naši najmenší možnosť stretnúť v piatok 4. decembra 2015 Mikuláša. Keďže mu pekne zatancovali, zaspievali a vytvorili s pomocou rodičov krásnych papierových tučniačikov, odmena ich neminula. Potom si zamaškrtili na ovocí a pohrali sa s kamarátmi.

 

 

 
Svätomartinský lampiónový sprievod

V nedeľu 8. novembra 2015 rozžiarili ulice Grinavy deti aj dospelí farebnými lampiónovými svetlami. V úvode stretnutia pripomenul pán farár Miroslav Mika legendu o svätom Martinovi, Paťko Vacho zarecitoval báseň a potom už sa vydali na prechádzku do našich ulíc, do ktorých ich viedol svätý Martin na bielom koni. Po návrate na nádvorie klubu čakal na deti ukrytý sladký poklad.

 

 

 
Nedeľné divadielko s dúhovým autobusom

V nedeľu 15. novembra 2015 sme s hercom Martinom Žákom obcestovali celý svet. Počas tejto dobrodružnej cesty deti spoznali mnohé krajiny, rôzne mestá a všelijakých ľudí, čo žijú na tomto svete.

 

 

 
V pondelok herňa pre detičky

Po letnej prestávke sa na vás teší GrinGa v novom zložení, pretože viaceré detičky už začali chodiť do škôlky. Preto pozývame aj nové maminky, neváhajte, príďte sa s detičkami zahrať do pekných priestorov, nadviazať nové kontakty. Teší sa na vás maminka Monika.

 
Prázdninové divadlo pre deti

Cez horúce leto nám divadielko Jaja odohralo v GrinGe prázdninové predstavenie s názvom Námorníci versus piráti, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok 20.augusta 2015 o 17.00hod. A čo sa tam dialo? Morskí vlci sa utkali v boji ukrutnom, stretli prekrásnu Obludé a zažili veľa dobrodružstiev. Kto napokon vyhral a kto bol porazený? Deti v Grinave už vedia. Predstavenie sa konalo s finančnou podporou Nadačného fondu Slovak Telekom pri nadácii Pontis a mesta Pezinok.

 

 
Vo štvrtok herňa pre deti otvorená

Milí rodičia aj cez prázdniny je možnosť pohrať sa s vašimi deťmi v centre GrinGa v budove Základnej školy Orešie. Vo štvrtok 29. júla 2015 mamičky otvoria herňu o 9.00 hod.

 

 
Noc s Andersenom a Plavecký maratón

V GrinGe sa v noci z piatka 27. na sobotu 28. marca 2015 uskutočnil II. ročník medzinárodného podujatia Noc s Andersenom. Ide o podujatie, zamerané na podporu detského čítania pri príležitosti Dňa detskej knihy, ktorý je zároveň aj dňom narodenín H. Ch. Andersena. Deti sa oboznámili so životom známeho dánskeho rozprávkara, zabávali pri rôznych hrách, súťažiach, tvorili a dokonca si zaspievali karaoke. Keďže v rovnakom čase sa konal aj Pezinský plavecký maratón, večerná zábava vyvrcholila účasťou na tomto športovom podujatí. Podujatie sa uskutočnilo s finančným príspevkom Nadácie Telekom. Za spoluprácu ďakujeme: Eva Pilátová, Ľuboš Bobák, Ivana Fajnorová, Marek Fajnor, Gabriela Rusnáková, Milan Grell, Michal Svátek, Roman Šmahovský, Blanka Srnánková, Katarína Hlavandová. (ep)

 

 

 
Oznam

Informácia pre rodičov, ktorí navštevujú s deťmi herňu a Tanečníček v centre GrinGa. V utorok 24.3.2015 bude centrum pre chorobu zatvorené.

 
Aktivity pre najmenších

Ak máte dieťa vo veku od 6 mesiacov do 3 rokov, ktoré by sa rado pohralo v kolektíve iných detí, v centre GrinGa sa pre vás koná Tanečníček so Zuzkou a Angličtina pre najmenších s Diankou v utorky a štvrtky o 10.00hod.

 

 
Nedeľné divadielko v GrinGe

 

V nedeľu 22.3.2015 divadlo Zanzara odohralo pre deti rozprávkový príbeh o slávnom vynálezcovi a jeho prevratných vynálezoch, s ktorými zažíl neskutočné príhody. Stretnutie s vílou, ježibabou, strašidlom a drakom boli plné dobrodružstiev, v ktorých musel prejaviť svoju pohotovosť a um. Celý príbeh bol pretkaný výborným humorom a hudbou! Išlo o posledné predstavenie zorganizované v rámci programu Európskej únie Mládež v akcii.

 

 

 
Karneval s Miou

Vo februári pri príležitosti fašiangov sme sa tešili z karnevalu pre deti, na ktorom vystúpila speváčka Mia, ktorá naše detičky vo svojom pestrofarebnom kostýme roztancovala. Deti prišli v krásnych maskách, dokonca nechýbali aj originálne, ručne vyrobené. Nakoniec boli  efektne vystrelené konfety a balóny. Detičky sa občerstvili malinovkou s koláčikmi, ktorými nás príjemne prekvapila pani Ďuríková. Okrem toho, že výber a organizáciu majú na starosti naši mladí, ktorým touto cestou ďakujeme, takéto akcie zároveň spájajú komunitu, ľudia sa navzájom spoznávajú a búrajú sa tie pomyselné betónové ploty medzi nami.

 


 
Katka závislá od drog

Hrozíte sa zábavných amerických filmov, kde je správne nastylovaná mládež „cool“ sfetovaná, s mega vtipnými hláškami a pomyslenia, že to váš potomok bude tiež skúšať, ale podobne zábavne ako vo filme to asi nedopadne? Decká, hrozíte sa nudných prednášok, pri ktorých zaspávate a to sa ešte ani poriadne nezačali? To určite nie je prípad časozberného filmu Katka a následnej neformálnej debaty s Mgr. Pavlom Sčasným zo Združenia STORM, ktoré sa venuje problematike terénnej sociálnej práce s užívateľmi drog, ktorú zorganizovali Nikoleta Vencelová a Tomáš Rybár v rámci projektu Európskej únie Mládež v akcii. A ako beseda v centre GrinGa pri ZŠ Orešie prebiehala vám priblížia slová Pavla Ščasného: „Beseda dopadla výborne, o čom svedčí aj to, že sme pretiahli určený čas. Decká sa pýtali, mali záujem, po chvíľke práce boli veľmi otvorení. Nosnou časťou bol film, no dosť sme odbiehali aj k iným témam. Veľmi ocenili neprítomnosť vyučujúcich, viacerí povedali, že inak by boli ticho. Veľmi dobrá skupina, už dlho som takú nezažil."


 

 
Klaun Pepele v GrinGe

Všetko sa to začalo jedným kufrom. Kto by to bol povedal, že sa v ňom skrýval celý cirkus. Klaun Pepele si jednoznačne získal malých divákov pri svojom excelentnom vystúpení v centre GrinGa v prvé februárové popoludnie tohto roka. Deti žonglovali, hádali, tlieskali, spievali, a hlavne sa smiali. Ďakujeme Divadlu Žihadlo aj Dianke Ježíkovej za krásne fotky a prezradíme, že najbližšie sa pre nás chystá karneval! Podujatie sa uskutočnilo vďaka programu Mládež v akcii, podporeného Európskou úniou.

 

 

 
Štartujeme v utorok

Po zimných prázdninách aj v roku 2015 pokračujeme s dobrovoľníckymi aktivitami pre najmenších v centre GrinGa. Stretneme sa na Tanečníčku so Zuzkou v utorok 13.1.2015 o 10.00 hod.

 
Vidíme sa v novom roku 2015

Ďakujeme za priazeň všetkým rodičom a detičkám, ktoré sa v roku 2014 zúčastňovali programu a našich aktivít v GrinGe, ktoré sa práve skončili. Keďže priestory základnej školy sa cez zimné prázdniny nebudú vykurovať, uvidíme sa v novom roku. Vďaka za úsilie všetkým dobrovoľníkom, ktorí prevádzkovali našu herňu, priestory pravidelne čistili a zútulňovali. Prajeme vám krásne a pokojné sviatky! (gr)

 
V GrinGe deti privítali Svätého Mikuláša

Najmenšie detičky privítali vo štvrtok 4. decembra 2014 v GrinGe Svätého Mikuláša. Starostlivo a s láskou pripravené podujatie naplnilo priestory centra pre deti do posledného miesta. (ep) foto (dj)

 

 
Získaný grant na projekt GrinKids

Obrovskú radosť máme zo správy od Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis, že projekt „GrinKids“, ktorý vypracovali členovia Občianskej iniciatívy GRINAVA v spolupráci so Základnou školou Orešie a pánom Marekom Šilhárom bol v zamestnaneckom grantovom programe „Pomáhame komunite 2015“ hodnotiacou komisiou zaradený medzi podporené. Tešíme sa, že sme v konkurencii 93 projektov uspeli a že vďaka nemu doplníme neformálnymi vzdelávacími pomôckami knižnicu a centrum pre deti GrinGa. Projekt budeme môcť začať realizovať od 1. januára 2015. (gr)

 

 
Svätomartinský lampiónový sprievod

Deti v Grinave aj tento rok privítali 9.11.2014 na Svätomartinskom lampiónovom sprievode Svätého Martina na krásnom bielom koni. Potom sa v sprievode spoločne prešli ulicami Grinavy. Na ceste ich viedol Svätý Martin a cestu mu osvetľovali pestré lampióny ako svetielka nádeje pre všetkých ľudí v núdzi. Poklad bol poriadne ukrytý, ale deti ho našli a spoločne si zamaškrtili.

 

Ďakujeme za spoluprácu: Gabriela Rusnáková, Radovan Rusnák, Milan Grell, Eva Kulichová, Michal Svátek, združenie Srdce Pezinka, Katarína Hlavandová, Drahomír Šmahovský, Maroš Jakim, Juraj Bagin, Martina Jajcayová, Mestská polícia Pezinok a ďalší.

 

 

 
Divadielko Žužu v GrinGe

A zas bolo veselo! Tentokrát do nášho Centra pre deti GrinGa zavítala v nedeľu 23.11.2014 Mirka a Alex z Divadielka Žužu s príbehom o pahltnom Vendelínovi. Interaktívne, humorné a nápadité dielko „Dobrú chuť!“ sa tešilo veľkému záujmu malých divákov. Projekt sa uskutočnil vďaka programu Európskej únie Mládež v akcii, ktorý realizovala Zuzana Strečanská. (gr)

 

 

 
Pozvánka na nedeľné divadielko pre deti

Všetky deti sú pozvané na predstavenie Divadielka Žužu s názvom "Dobrú chuť!", ktorý sa bude venovať téme zdravej výživy. A o čo pôjde? Bude to príbeh o Vendelínovi, ktorý jedol samé sladkosti, pizzu, hranolky a všetko čo mu prišlo pod zub. Ako to dopadne sa príďte presvedčiť v nedeľu 23.11.2014 o 16.00 hod do centra pre deti Gringa v budove ZŠ Orešie. Predstavenie sa uskutoční v rámci programu Európskej únie Mládež v akcii.

 

 

 
Burza detského ošatenia - pozvánka

Organizujeme pre vás Burzu detského ošatenia, tehotenského oblečenia a ostatných súvisiacich vecí, ktorá sa uskutoční v sobotu 8.11.2014 od 14.00-17.00hod v Centre pre deti a mládež GrinGa v budove ZŠ Orešie. Záujemkyne o predaj sa môžu nahlasovať na emailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spambotmi. Ak ju chcete vidieť, je potrebné aby ste mali zapnutý JavaScript. .

 

 
Čítanie s Mackom

V nedeľu 26.10.2014 sme spolu s Mackom privítali v GrinGe 156 nových knižiek, ktoré sme zakúpili aj z vašich príspevkov v grantovom programe Prázdne bude plné. Mackovi sme prečítali pekný príbeh, nakreslili veselé obrázky na okno a poškodeným knižkám vyrobili krásne nové obaly. Ďalšie knižky nám priniesli aj pán Roman Šmahovský a Michal Svátek. Všetkým, ktorí nám akokoľvek pomohli v tomto projekte ďakujeme!

 
Macko pozýva deti do GrinGy

Pozývame všetky deti v nedeľu 26. októbra 2014 do GrinGy, aby sa prišli zabaviť s Mackom, prečítať mu z knižiek, niečo pekné vytvoriť a aby mu pomohli uložiť do políc nové knižky, ktoré sme mohli zakúpiť v projekte Prázdne bude plné z Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne pri Nadácii Pontis, ktorý mnohí z vás podporili. (ek)

 

 
Do GrinGy zavítal Poštár Vinco
Milé spestrenie nedeľného popoludnia pripravili na 12. októbra 2014 pre deti v GrinGe. Poštár Vinco v podaní Romana Fédera z Feder Theater vyčaroval úsmevy malým aj veľkým. Predstavenie v rámci projektu Európskej únie Mládež v akcii zorganizovala Diana Ježíková. (ek)


 
Pozvánka na nedeľné divadlo pre deti

Sme veľmi radi, že sa pre vás chystá ďalšie predstavenie v rámci grantového programu Európskej únie Mládež v akcii. Už túto nedeľu 12.10.2014 o 16,00 hod. v GrinGe pri Základnej škole Orešie to bude veselý príbeh o Poštárovi Vincovi. Tešíme sa na vás!

 

 
Tanečníček sa úspešne uviedol

Sme veľmi radi, že v Gringe - centre pre deti a mládež sa teší záujmu rodičov nový krúžok Tanečníček ako aj Angličtina pre najmenších. Ak by ste sa chceli pridať, v utorky a štvrtky o 10.00hod.

 

 

 
Voľný čas našich najmenších

Vo štvrtok 4. septembra 2014 v Centre pre deti GrinGa opäť pokračujeme s pesničkovou Angličtinou pre najmenšie deti v obvyklom čase o 10.00 hod. Prinášame aj novinku - Tanečníček, ktorý bude pravidelne v utorky viesť Zuzka Strečanská. Máme pre vás pripravené pesničky, riekanky, pohybové hry. Herňa pre detičky bude v utorky a štvrtky otvorená od 9.30 hod. Príďte sa pohrať do kolektívu detí, vstup je bezplatný. (gr)

 
Deti príďte si požičať knižku

Všetky deti pozývame do Centra pre deti Gringa, aby si v stredu od 10.00-12.00 hod prišli požičať na prázdniny knižku. V tomto období budeme knižky dokupovať zo získaného grantu od Nadačného fondu Slovenskej Sporiteľne pri Nadácii Pontis a postupne spracúvať o nich infomácie do jednoduchého systému. Aj napriek tomuto provizóriu sa už bude dať kniha požičať. Zároveň pozývame aj mamičky, ktoré sa budú chcieť prísť s deťmi pohrať. (gr)

 
Pesničková angličtina prázdninuje

Na pesničkovej Angličtine pre najmenších sme privítali našich kamarátov z anglickej škôlky z Limbachu a bolo nám spolu veselo. Ešte nás čaká posledná júnová hodina, potom hurá na prázdniny a v septembri sa s malými angličtinármi opäť v GrinGe vidíme. (gr)   20.6.2014


 
Benefičný koncert pre GrinGu

V nedeľu 18. mája 2014 sa v rímsko-katolíckom kostole v Grinave konal chrámový benefičný koncert. Zorganizovala ho Mirka Záhumenská - Sandtnerová.  Jej hosťami boli talentovaní umelci: Rudolf Fricman, Jozef Gašparovič ml., Lucia Piršelová, Alexandra Miklenčičová, Filip Regina, Ida Runová, Barbora Slezáková, Marianna Spustová, Marek Spusta, Zuzana Suchánová, Rastislav Suchan a Ľubica Špačková. Témou koncertu boli skladby viažuce sa k veľkonočnému obdobiu cirkevného roka, ktoré vznikli v rôznych umeleckých obdobiach. Zaznela hudba baroka, romantizmu, jazzu ale i súčasnej populárnej hudby. Bonusom koncertu bola premiéra skladby Mareka Spustu. Krásny umelecký zážitok! Na činnosť detského centra GrinGa hostia koncertu venovali 202,60 EUR. Ďakujeme! (ek)

 
Do GrinGy zablúdila ovečka

Druhé predstavenie pre deti v grantovom programe Grinavská mládež s názvom Zablúdená ovečka od divadla MaKiLe pripravili na nedeľu 27. apríla 2014 v GrinGe Michaela Slimáková, Simona Lukovičová a Lukáš Vrba. Veselé divadielko zaujalo a vyčarilo úsmev na tvári nielen deťom ale aj dospelým. A mladí organizátori, ktorí svojou aktivitou naplnili zámer grantu neformálne sa vzdelávať získajú certifikát Európskej únie o neformálnom vzdelávaní Youthpass. (ek)

 

 
Jarná nálada aj v GrinGe

Jarná nálada vládla aj na zábavnej angličtine pre najmenších v GrinGe, kde detičky vo štvrtok 17. apríla 2014 vyrábali veselé farebné kohútiky "roosters".  (ek)

 

 
Marcipánové "pigs" v GrinGe

Na zábavnej angličtine pre najmenšie detičky v GrinGe sa vo štvrtok 10. apríla 2014 vyrábali takéto krásne marcipánové prasiatka. A ešte sa spievali anglické pesničky a tancovalo sa. Krásne tvorivé dopoludnie. (ek)

 

 
Divadielko na nedeľné popoludnie

Nedeľné popoludnie 6. apríla 2014 bolo pre GrinGu výnimočné. Odohralo sa tu prvé divadielko zo série podujatí, na ktoré Občianska iniciatíva GRINAVA grant Európskej únie v programe "Mládež v akcii". Podujatie o Princeznej Frmfulíne v podaní Divadla JAJA úspešne pripravili prví absolventi projektu Romana Štrbová, Paulína Pinkavová a David Vojtek. Viac ako 40 detičiek sa zabavilo na pestrom interaktívnom rozprávkovom príbehu. (ek)

 


 
Noc s Andersenom v GrinGe

Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci so Školským klubom detí pri Základnej škole Orešie sa zapojili do medzinárodného podujatia Noc s Andersenom, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 4. a 5. apríla 2014 v centre GrinGa. Pre 33 detí bol pripravený pestrý program - deti sa zoznámili s týmto dánskym rozprávkarom prostredníctvom videoprojekcie, vypočuli si rozprávku Cisárove nové šaty, vytvorili Knihostrom, ktorého listy nesú názvy knižiek, ktoré deti prečítali alebo poznajú. Absolvovali aj minikurz dánskeho jazyka. Keďže Andersen bol známy aj tým, že vedel vystrihovať z papiera neuveriteľné výtvory, aj deti si vystrihovali rôzne dielka. Vypustili dva lampióny so želaniami, aby všetky rozprávky, ale aj všetky ich životné príbehy mali šťastné konce a vyšantili sa na super diskotéke. Na dobrú noc sme im prečítali rozprávku "Princezná na hrášku" a všetky deti dostali do postele hrášok, aby sme do rána zistili, kto z nich je princ alebo princezná. Skoro ráno sa ich zopár sťažovalo, že sa dobre nevyspali, lebo ich tlačil hrášok. Na rozlúčku sme pripravili dánske raňajky a deti dostali aj pamätné listy a drobnosti od sponzorov. Toto je taký technický opis, ale počas celého podujatia sme s deťmi zažívali krásne, tvorivé, veselé, zábavné a veľmi milé chvíle...

 

Podujatie Noc s Andersenom v GrinGe pripravili, podporili, zorganizovali a zaplatili: Malokarpatská komunitná nadácia REVIA, Občianska iniciatíva GRINAVA, Základná škola Orešie, Školský klub detí pri ZŠ Orešie, Eva Komžíková, Marián Komžík, Eva Kulichová, Gabriela Rusnáková, Radovan Rusnák, Nora Lišková, Lukáš Bori, Vladimíra Rybaničová, Milan Grell, Grafit, Mrva&Stanko, Reštaurácia a Pizzéria NINI, Ivana Fajnorová, McDonald´s, Vydavateľstvo SLOVART a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. (ek)

 

 

 

 
Angličtina pre najmenších v GrinGe

Prinášame novinku v herni pre detičky - pesničkovú Angličtinu pre najmenších s maminou Gabikou. Všetci ste vítaní každý štvrtok od 10.15 - 10.45hod, vstup je bezplatný. (gr)

 

 
Otváracie hodiny herne v GrinGe

 Keďže nám vykuklo jarné slniečko a deti budú tráviť viac času vonku, upravujeme otvárací čas našej herne pre deti. (gr)

 

 
Prvá detská oslava v GrinGe

Prvú detskú oslavu v GrinGe máme za sebou. V sobotu 15. februára 2014 tu oslávil narodeniny druhák Adamko a pre GrinGu putovalo prvých 20 EUR na knižky. Spojenie príjemného s užitočným. Ak by ste aj vy mali záujem o usporiadanie detskej oslavy, neváhajte nás kontaktovať na Táto e-mailová adresa je chránená pred spambotmi. Ak ju chcete vidieť, je potrebné aby ste mali zapnutý JavaScript. . (ek)

 

 
Príďte sa zahrať do GrinGy

V GrinGe sme pre vás upravili otváracie hodiny herne. Ponúkame vám možnosť stráviť s vašimi deťmi čas v novom, farebnom a podnetnom priestore pre vaše deti. Vybavenie herne prakticky denne vynovujeme a rozširujeme, aj vďaka získaným grantom a sponzorským darom. Príďte vyskúšať, budeme sa tešiť. (ek)

 

 
Víno Mrva & Stanko, a.s. podporili GrinGu

Sponzoring sa zháňa ťažko, o to väčšia je radosť, keď človek natrafí na ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť dobrej veci a podporiť dobrovoľnícku aktivitu. So žiadosťou o príspevok na knižky do detskej knižnice a zariadenie centra GrinGa sme oslovili popredné vinárstvo Slovenska spoločnosť Víno Mrva & Stanko, a.s.. Naša snaha vytvárať priestor pre kultúru a aktivity orientované na deti si našla u oboch vinárov Vladimíra Mrvu i Petra Stanka veľké sympatie a pochopenie. Vo februári 2014 nás podporili nás sumou 500 €. Vďaka tomu sa police v GrinGe postupne začnú napĺňať novými knižkami, do vybavenia doplníme nábytok a pribudnú nástroje a pomôcky na pohybové aktivity s deťmi. Za ochotu pomôcť a prejavenú podporu  im vyslovujeme obrovské poďakovanie! (gr)

 
Detské oslavy v GrinGe

Občianska iniciatíva GRINAVA v spolupráci so Základnou školou Orešie vám ponúkajú možnosť usporiadať detskú oslavu v zrekonštruovaných priestoroch Centra pre deti a mládež GrinGa. Cena za jednu hodinu poskytnutého priestoru s príslušenstvom a zariadením je 5 EUR. Bližšie podmienky sú zakotvené v zmluve. Všetky takto získané peňažné prostreidky budú využité na podporu a činnosť centra a predovšetkým knižnice pre deti. V prípade záujmu o usporiadanie oslavy nás kontaktujte na e-mailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spambotmi. Ak ju chcete vidieť, je potrebné aby ste mali zapnutý JavaScript. . (ek)

 
Karneval v GrinGe

V nedeľu 26. januára 2014 ožilo centrum pre deti a mládež GrinGa v priestoroch Základnej školy Orešie pestrými farbami a karnevalovými maskami. Deti od 6 mesiacov do 14 rokov sa tu zabávali na prvom fašiangovom karnevale v tomto novom grinavskom centre. (ek)

 

 
Herňa pre deti v GrinGe začína svoju prevádzku

Herňa pre deti v novozrekonštruovanom priestore GrinGa v budove Základnej školy Orešie začína svoju prevádzku. Pozývame všetky deti od 0 do 6 rokov s ich rodičmi, aby sa prišli zahrať každý utorok, stredu a štvrtok od 9,00 do 12,00 hod.. (gr)

 

 
G r i n G a

V nedeľu 15. decembra 2013 sme uviedli do života ďalší z projektov pre verejnosť s názvom GrinGa, čo je skratka názvu Grinavská galéria. Projekt sme zrealizovali zo zdrojov, získaných z Nadácie SPP v grantovom programe Zlepšime spoločne Slovensko, v zamestnaneckom grante spoločnosti Henkel, ktorý pre nás získal pán Tomáš Tenczer a sponzorského príspevku spoločnosti LB SERVIS, ktorý venoval pán Ľuboš Bodiš. Myšlienku vybudovania centra pre deti a mládež spolu s knižnicou a multifunkčným priestorom priniesol architekt Ing. Radovan Rusnák, ktorý spolu s manželkou JUDr. Gabrielou Rusnákovou v spolupráci s predsedníčkou Občianskej iniciatívy GRINAVA Evou Kulichovu prihlásili projekt do grantového programu Nadácie SPP. Pôvodne bol projekt plánovaný do budovy bývalej evanjelickej školy, avšak z dôvodu rozdielneho pohľadu na financovanie prevádzky centra medzi zástupcami vlastníkov budovy a zástupcami realizátora Občianskou iniciatívou GRINAVA sa po súhlase zriaďovateľa a najmä so súhlasom Nadácie SPP presunul objekt realizácie do bývalých skladových priestorov v budove Základnej školy Orešie.

 

V rekordne krátkom čase tak dobrovoľníci z radov rodičov a priateľov školy v spolupráci s odbornými pracovníkmi, ktorých sponzorsky venoval pán Štefan Rusnák, firma EKOS Pezinok - Grinava, premenili priestor s rozlohou približne 100 m2 na krásne moderné centrum pre deti každého veku a pripravili základy detskej knižnice. Projekt ďalej podporili Kvetoslava Štrbová - STAVKVET Pezinok, Martin Guttmann TULI VAKY, Martin Štastný - Energy Team, Milan Grell - Papiernictvo GRAFITKvetinárstvo Lenka Vachová.

 

Realizátori projektu touto cestou vyslovujú veľké poďakovanie všetkým, ktorí sa akokoľvek zaslúžili o vznik tohto krásneho diela, ktoré veríme, že bude v plnej miere napĺňať svoje poslanie a ciele. (ek) FOTOGALÉRIA - FOTOGALÉRIA Z OTVORENIA